Spotify afmelden

Als je klaar bent met het luisteren van muziek op Spotify kun je Spotify uitzetten en je account afmelden. Dit is ook raadzaam wanneer je Spotify hebt gebruikt op een andere computer.

Met het Spotify afmelden zorg je ervoor dat je geen activiteiten meer verricht op Spotify en Spotify niet meer op de achtergrond van je computer blijft draaien. Dit scheelt werkgeheugen waardoor je computer beter blijft draaien als je andere activiteiten met je computer onderneemt.

Spotify afmelden in 2 stappen

Je kunt je enkel en alleen afmelden van Spotify als je ook bent ingelogd, vrij logisch natuurlijk. Voor het afmelden op Spotify moet je de onderstaande stappen volgen.spotify-afmelden1. Klik op je account
Klik rechtsboven op de naam of foto van je Spotify-account.

2. Uitloggen
Er verschijnt een pop-up. Klik op de laatste optie ‘Uitloggen‘.

Je bent nu uitgelogd en afgemeld van Spotify.

Tip voor Spotify afmelden

Het komt vaak voor dat er op een feestje aan jou, als Spotify-gebruiker, wordt gevraagd om in te loggen met je Spotify-account. Hierdoor kan er namelijk leuke muziek worden gedraaid voor het feestje. Zorg er tijdens het inloggen wel voor dat je aanvink dat de computer jouw inloggegevens niet onthoudt! Anders kan de eigenaar van de desbetreffende computer mooi genieten van jouw Spotify muziek. Hierdoor kan hij/zij jou belemmeren als je zelf thuis naar Spotify wilt luisteren omdat je in dit geval een melding zal ontvangen dat je account op een andere plek wordt gebruikt.Vink dus af dat de computer je gegevens onthoudt en log zelf handmatig uit van je Spotify-account. Dit voorkomt een hoop ellende.