Spotify loskoppelen van Facebook

Als je een Spotify-account hebt aangemaakt met je Facebook-account, heb je Spotify automatisch gemachtigd om alle Spotify activiteiten op je Facebook timeline te plaatsen. Als je dit niet wilt kun je deze functionaliteit gemakkelijk uitschakelen. Het gaat namelijk niemand wat aan wat je voor muziek luistert op Spotify.

Spotify loskoppelen van FacebookSpotify loskoppelen van Facebook in 5 stappen

1. Ga naar Facebook
Ga naar de website van Facebook en zorg dat je met het Facebook-account dat aan je Spotify-account is gekoppeld bent ingelogd.2. Ga naar menu
Klik op het pijltje in de bovenhoek van je scherm. Er wordt een schermpje uitgeklapt met allerlei opties. Klik op de optie: ‘Instellingen’.

3. Facebook instellingen
Je bent nu op de pagina waar je alle instellingen van je Facebook kunt beheren. Klik aan de linkerkant van de pagina op de optie ‘Apps’.

4. Facebook apps
Je ziet nu het overzicht van alle Facebook apps die je aan je Facebook-account hebt gekoppeld. Hier staat Spotify als het goed is bij. Klik deze app aan.

5. Spotify app
Je krijgt nu een overzicht van alle Facebook instellingen van Spotify. Hier kun je bepalen welke data Spotify mag gebruiken en welke rechten de applicatie krijgt binnen jouw Facebook profiel.Scroll in de pop-up naar het kopje ‘Berichten plaatsen‘. Deze functie is standaard aangevinkt als je een Spotify-account aanmaakt. Door dit vinkje geef je Spotify het recht om de nummers die je luistert met Spotify op jouw Facebook timeline te plaatsen.

Als je deze optie afvinkt zal Spotify geen berichten meer op je timeline plaatsen. Je kunt nu dus rustig nummers luisteren zonder dat iemand op Facebook ziet wat je luistert!